Wat is zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is het kiezen van de meest geschikte trefwoordzinnen voor je site. En ervoor zorgen dat je site hoog scoort in zoekmachines. Zodat wanneer iemand naar specifieke zinnen zoekt, je site bovenaan komt te staan. Het gaat in wezen om het verfijnen van de inhoud van je site. Dit samen met de HTML en Metatags en ook om de juiste linkbuilding. De populairste zoekmachines zijn Google, Bing, DuckDuckgo. Zoekmachines houden hun methoden en rangschikkingsalgoritmen geheim. Dit doen ze om krediet te krijgen voor het vinden van de meest waardevolle zoekresultaten. En om spam-pagina’s ervan te weerhouden die resultaten te verstoppen.

zoekmachine optimalisatie Speerpunten seo

Een zoekmachine kan honderden factoren gebruiken bij het rangschikken van de lijsten. Algoritmen kunnen zo sterk verschillen dat een webpagina die in een bepaalde zoekmachine op nummer 1 staat. In een andere zoekmachine op nummer 200 kan staan.

Nieuwe sites hoeven niet “ingediend” te worden bij zoekmachines om opgenomen te worden. Een eenvoudige link van een gevestigde site zorgt ervoor dat de zoekmachines de nieuwe site bezoeken. Zo kan de inhoud ervan doorzocht gaan worden. Het kan een paar dagen tot zelfs weken duren vanaf de verwijzing van een link van zo’n gevestigde site voordat alle belangrijke zoekmachinespiders de nieuwe site beginnen te bezoeken en te indexeren.

Als je niet in staat bent om zelf zoekwoorden te onderzoeken en te kiezen en aan je eigen zoekmachine ranking te werken, kun je misschien beter iemand inhuren om met jou aan deze zaken te werken.

Zoekmachine marketing en promotie bedrijven, zullen het plan voor je site bekijken. Ze zullen aanbevelingen doen om je zoekmachine ranking en website verkeer te verhogen. Als je wilt, zullen ze ook voortdurend overleg en rapportage verzorgen. Bijvoorbeeld om je website te monitoren en aanbevelingen te doen. Zorg voor bewerkingen en verbeteringen om je site verkeer en je zoekmachine ranking hoog te houden.

Normaal gesproken werken je zoekmachine optimalisatie experts samen met je webdesigner om meteen een geĆÆntegreerd plan op te stellen, zodat alle aspecten van het ontwerp tegelijk aan bod komen.

Gebruik trefwoorden in paginatitels voor een betere zoekmachine optimalisatie

Het wordt aanbevolen om trefwoorden te gebruiken in paginatitels zelf. Deze title-tag is anders dan een Meta-tag, maar het is de moeite waard om hem in relatie daarmee te beschouwen. De tekst die je in de title-tag zet (tussen het <title> en </title> gedeelte) verschijnt in de titelbalk van browsers als ze de webpagina bekijken.

De tekst die je gebruikt in de title-tag is een van de belangrijkste factoren. Het bepaald hoe een zoekmachine besluit je webpagina te rangschikken. Bovendien zullen alle grote webcrawlers de tekst van je title tag gebruiken. Voor als de tekst die ze gebruiken voor de titel van je pagina in je listings.

Als je je website hebt ontworpen als een serie websites of gekoppelde pagina’s en niet slechts als een enkele Home Page, moet je er rekening mee houden dat elke pagina van je website geoptimaliseerd moet zijn voor zoekmachines. De titel van elke pagina, d.w.z. de trefwoorden die je op die pagina gebruikt en de zinnen die je in de inhoud gebruikt, trekken verkeer naar je site.

De unieke combinatie van deze woorden en zinnen en de inhoud zal klanten trekken die verschillende zoekmachinetermen en -technieken gebruiken, dus zorg ervoor dat je alle trefwoorden en zinnen vastlegt die je nodig hebt voor elke product-, dienst- of informatiepagina.

De meest gemaakte fout bij Zoekmachine Optimalisatie:

De meest gemaakte fout van kleine ondernemers bij het ontwerpen van hun website is om hun bedrijfsnaam of bedrijfsnaam in elke titel van elke pagina te zetten. De meeste van je potentiƫle klanten doen eigenlijk geen moeite om de naam van je bedrijf te kennen, totdat ze je site hebben bekeken en besloten hebben dat het de moeite waard is om te boeken.

Hoewel je dus je bedrijfsnaam in de titel van de homepage wilt hebben, is het waarschijnlijk een verspilling van waardevolle trefwoorden en ruimte om die in de titelregel van elke pagina op je site te zetten. Waarom zou je niet overwegen om trefwoorden in de titel te zetten, zodat je pagina dichter bij de top van de zoekmachine verschijnt.

Het reserveren van de eerste drie posities voor trefwoorden in de titel. Stopwoorden als ‘en’, ‘bij’ en dergelijke moeten worden vermeden. Dit is cruciaal voor zoekmachine optimalisatie.

Tips om de rangschikking en het websiteverkeer te verhogen

Het is de moeite waard om de basisprincipes op te sommen die moeten worden toegepast om het websiteverkeer en de ranking van zoekmachines te verhogen.

 • Maak een site met waardevolle inhoud, producten of diensten.
 • Plaats primaire en secundaire trefwoorden in de eerste 25 woorden van je pagina-inhoud en verdeel ze gelijkmatig over het hele document.
 • Onderzoek en gebruik de juiste trefwoorden/zinnen om je doelklanten aan te trekken.
 • Gebruik je trefwoorden in de juiste velden en verwijzingen binnen je webpagina. Zoals Titel, META-tags, Headers, enz.

Maak het jezelf niet te moeilijk: Eenvoud wint altijd

 • Houd het ontwerp van je site eenvoudig. Dit zodat je klanten gemakkelijk tussen de webpagina’s kunnen navigeren, vinden wat ze willen en producten en diensten kunnen kopen.
 • Meld je webpagina’s, dus elke webpagina en niet alleen de homepage, aan bij de populairste zoekmachines en directory-diensten. Huur desnoods iemand in om dit te doen. Zorg ervoor dat dit een handmatige aanmelding is. Schakel geen geautomatiseerde aanmeldservice in.
 • Monitor je concurrenten en de best gerangschikte websites. Dit om te zien wat zij goed doen op het gebied van ontwerp, navigatie, inhoud, trefwoorden, enz.
 • Gebruik rapporten en logboeken van je bezoekersstatistieken om te zien waar je verkeer vandaan komt. Analyseer de locatie van je bezoekers en hun inkomende bronnen. Of het nu zoekmachines zijn of links van andere sites en de trefwoorden die ze gebruikten om je te vinden.
 • Maak het bezoek van je klanten gemakkelijk. Geef ze voldoende manieren om je te onthouden in de vorm van nieuwsbrieven, gratis rapporten, kortingsbonnen enz.
 • Demonstreer je industrie en product of dienst expertise. Dit doe je door artikelen te schrijven en in te dienen voor je website of voor artikelwebsites. Zo word je gezien als een expert op je gebied.
 • Als je producten online verkoopt, gebruik dan eenvoudige betaal- en verzendmethoden. Dit om de ervaring van je klant snel en gemakkelijk te maken.
 • Als je het niet zeker weet, huur dan professionals in. Hoewel het duur lijkt, is het een stuk goedkoper dan je geld uitgeven aan een website die niemand bezoekt.
 • Zie je website niet als een statische brochure. Behandel hem als een dynamisch, steeds veranderend verkoopinstrument en locatie. Net zoals je echte winkel om die je klanten met dezelfde ernst tegemoet te treden.

Meer lezen over linkbuilding of SEO strategieĆ«nĀ Kijk hier!

Plaats een reactie

elf − 4 =